A csúcson Törökországban is!

2022.04.04, 08:08 Judo
Alighogy megérkezett bajnokunk Pupp Réka az Antalya-i versenyről, volt olyan kedves és rendelkezésünkre állt egy rövid riport erejéig, melyben újra felelevenítette élete második Grand Slam aranyának történetét. Következzenek Réka gondolatai:

"Nem csúcs formában mentünk ki erre a versenyre, hiszen egy hónap múlva Európa bajnokság, arra akarom kiélezni magam igazán. Úgy gondolom, hogy fizikálisan egész jó állapotban érkeztem. Három aranypontos meccsem volt és mindegyikben keményen meg kellett dolgoznom a sikerért. Szerencsére fejben is ott voltam. Egész versenyen az járt a fejemben, hogy most jön egy meccs, abba belepakolok mindent, ha kell, akkor húsz percet leszek a szőnyegen, de nyerni akarok, más opció nincs.

A tavalyi évben szépen felépült az önbizalmam és ez visz előre idén is. Az első ellenfelem a kubai Hurtado nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Iszonyú távol volt, eltartott, szinte lábbal is alig értem el. Az aranypontban viszont elfáradt, hibázott egyet és azt tudtam kihasználni. Kis külső horogból ipponra dobtam. Utána jött a fiatal, brazil Taba. Nem ismertem, soha nem küzdöttem még vele. Hasonlóan kellemetlen stílusú volt, mint a kubai. Keresztebe csapkodott, földharcban is jól védekezett. Úgy, mint az előző meccsen itt is volt hosszabbítás és végül sikerült egy karfeszítéssel a legjobb nyolc közé jutni. A négy közé jutásért a VB bronzérmes izraeli Primoval már másodjára találkoztam. Az elején tudtam dobni ellene egy balra válldobást és ekkor elkezdett nagyon keményen támadni. Oda kellett figyelni rá, mert nagyokat tud dobni, ha hibáznak ellene. Egyszer, amikor lekerültünk földre, félig meddig időhúzásból elkezdtem beforgatni egy karpréses leszorításba és éreztem, hogy megy a dolog. Becsússzant a kezem és onnan már le tudtam szorítani.

Az elődöntőben a francia Gneto következett. Az első két, három percben olyan erős volt, hogy azt éreztem mintha egy fatörzset rángatnék, ami nem akar megmozdulni. Nagyon magasnak számít a mi súlycsoportunkban, fentről lesújtó kalapácsként csapkodott a kezével. A tiszta menetidő vége felé kezdtem érezni, hogy fárad. Akkor már egyre jobb mozdulataim voltak és a fogásfelvételem is dominánsabb lett. Miután visszahoztam az intéseket kettő-kettőre, már éreztem, hogy ez meg lesz. A Golden Score-ban már egyértelműen tudtam uralni és meg is kapta a harmadik intését. Döntőbe jutottam.

Az üzbég Keldiyorova a meccs elején le tudta fogni a jobb kezemet és az első két befordulása elég veszélyes volt. Ráléptem egy vazarira, ezzel én kerültem hátrányba. Miután elengedtem a kellemetlen érzést, hogy vezet és lefogja a kezemet, indítottam egy belső combot és másodjára sikerült is egy vazari értékű akciót dobnom rajta. Onnantól nyitott volt a játszma, hiszen ezzel kiegyenlítettem. Fel tudtam csapni a nyakára és éreztem, hogy nincs esélye, mert erősebb voltam nála ebből a fogásból. Kisvártata egy nagyívű kaszáló gáncs dobással dobtam ipponra. Meg lett újra a Grand Slam arany!

Nagyon boldog voltam, ha lehet a baku-i siker érzését fokozni, akkor ez most megtörtént. Ott is nagy nevekkel mentem, de Antalyában ott volt a majdnem teljes világelit. Ez a siker most óriási töltetet adott!"

Izgatottan várjuk az Európa bajnoki folytatást 52 kilogrammos klasszisunktól.

 

Képek: ijf.org 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%