Pozitív a mérleg

2023.01.10, 12:02 Judo
Mivel sportágunkban egész évben vannak versenyek, így kihasználjuk január első néhány hetét, hogy felelevenítsük a tavalyi év legemlékezetesebb, szívünknek legkedvesebb judós pillanatait.

A 2022-es év bővelkedett versenyekben, edzőtáborokban és egyéb judós programokban egyaránt. Tavaly sem unatkoztak az ASE judoedzői és sportolói. Már januárban elkezdődtek a versenyek. Veres Marcell ötödik helyével indítottuk az évet a Cegléden megrendezett junior - felnőtt országos rangsorversenyen, de az első 2022-es éremre sem kellett sokat várnunk. Tóth Barna egy ezüsttel kezdte az évet az ifjúsági korosztály számára megrendezett első országos rangsorversenyen. Barna két hét múlva igazolta, hogy nem csak egy talált eredmény volt, hiszen az ifjúsági országos bajnokságon is dobogós lett. Andorka Kende a pontszerző ötödik helyen végzett, csakúgy, mint ahogy két héttel korábban az ORV-n is.

Februárban már szakosztályunk legfényesebb csillaga Pupp Réka is elkezdte a versenyzést. A Tel-Avivban megrendezett Grand Slam-en a 2021-es évhez hasonlóan ugyancsak bronzérmet szerzett. Ráadásul igen látványos akciókkal gyalogolt végig a mezőnyön.

Két versenyhétvége közé egy szlovákiai síelés is belefért, ami azontúl, hogy kiváló csapatösszetartó program volt, fizikai terhelés szempontjából is tökéletesnek bizonyult.

Februárban végre utánpótláskorú judósaink is tatamira léptek Baján. Sok gyönyörű érem és helyezés született a zárt regionális versenyen, mutatva, hogy igen sok tehetség sportol szakosztályunkban.

Márciustól júniusig igazi nagyüzem volt a versenyek szempontjából. Nem voltak ritkák az olyan hétvégék, amikor mindkét nap verseny volt különböző korosztályok számára. Jól vették az akadályokat fiataljaink. A felvidéki Pezinokban, Zalaegerszegen, Domaszéken, Budapesten és Győrött is helyt álltak a korosztályos magyar kupákon, diákolimpiákon és egyéb megmérettetéseken.

Mindeközben Pupp Réka sem tétlenkedett. Előbb megszerezte hatodik magyar bajnoki címét, majd sikerrel vette az akadályokat a nemzetközi Grand Slameken is. Antalyaban aranyat, Tbilisziben ezüstérmet szerzet a világ- és olimpiai bajnokokat felvonultató mezőnyökben.

A nyári szünet számunkra csak az iskola időszak végét jelentette. Napközis judotábor, babarcszőlősi-, és bajai edzőtábor tarkították a programot.

Júliusban Pupp Réka újabb Grand Slam arannyal örvendeztetett meg bennünket. Ráadásul ezt élőben is megszemlélhettük lévén, hogy a budapesti Papp László Sportarénában rendezték.

A felnőtt VB-t egy kemény japán edzőtábor előzte meg, de sajnos a taskenti világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Réka és Cirjenics Miklós is egyaránt vereséget szenvedtek első mérkőzésükön, így nem jött össze a helyezés.

Utánpótlás korú versenyzőink ősztől is remekeltek a hazai versenyeken. A korosztályos OB-kon fantasztikus sikereket értünk el.

Miután nyáron sikerrel megrendeztük a junior Atom-kupát az utánpótlás korosztály számára is zökkenőmentesen bonyolítottuk le októberben az ASE csarnokban. A hazai rendezésű Atom-kupán, ami egyben Diák A-B országos bajnokság is volt Vajna Csongor arany-, Kiss Dalma Klára, Hernádi Gergely és Molnár Ádám bronzérmes lett. A Diák A korosztályban Palencsár Péter is magyar bajnoki dobogóra állhatott.

A rákövetkező hétvégén Anderkó Bence Serdülő B magyar bajnoki ezüstjének örülhettünk.

Az üres hétvégéken sem tétlenkedtek judósaink. Két napos csapatösszetartó zalai túrán és biciklis Paks környéki kiránduláson vettek részt a “Bringázgatom” eseményen.

Novemberben és decemberben is részt vettünk megmérettetéseken. Kellemes meglepetés volt Davis Darcie Milena Serdülő A OB ötödik helye, aki mellett Tóth Zsombor és Anderkó Bence szerzett hetedik helyet.

Galántán is jól sportoltak judósaink, csakúgy, mint a III. osztályú Felnőtt Országos bajnokságon, ahol Krausz Kornél és Metzger Botond révén egy-egy bronzérem született.

Pupp Réka a portugál Benfica színeiben bronzot nyert a Grúziában megrendezett klubcsapatok Európa-bajnokságán.

A legifjabb korosztály tagjai is meneteltek a korosztályos nemzeti bajnokságon. Dallos Petra és Lovászi Kornél aranya mellett, Magyar-Jankovics Rebeka és Kalmár-Appelt Áron szerzett ezüstérmet a Diák C korosztályban.

A hagyományos Mikulás Kupa igen nagy sikerű volt év végén, különösen amiatt, hogy az ASE csarnok adott otthont a gyerekek által nagyon várt eseménynek.

Az országos diákolimpiai érmeseket díjazták megyeszékhelyünkön a Tolna Megyei Diáksport Tanács által szervezett gálán. Elismerésben részesült Kiss Dalma Klára, Ulbert Lujza, Dallos Petra, Magyar-Jankovics Rebeka, Kalmár-Appelt Áron, Grosan Eric, Palencsár Péter, Tóth Zsombor, Tóth Barna, Jakab Barna és Andorka Kende.

Pupp Réka foglalta keretbe a versenyszezont, hiszen közeledvén a karácsonyhoz a Jeruzsálemben megrendezett World Masters tornán az igen előkelő harmadik helyezést szerezte meg.

Látható, hogy tavaly sem volt okunk panaszra az eredményeket illetően. Dolgozunk tovább, hiszen, ha minden jól megy, nyár elején már a hipermodern új judo szentélyünkben folytathatjuk a munkát.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%