Palencsár Péter magyar bajnok

2023.11.20, 09:08 Judo
Cegléd adott otthont a Serdülő B és Junior B korosztály számára kiírt országos bajnokságnak. A paksi judósok csakúgy, mint néhány héttel ezelőtt ezúttal is bajnokot avattak a rangos eseményen.

Először a junior B korosztály tagjai kezdték meg a versenyt és a 100 kg-os Tengölics Tamás valamint a 73 kilogrammban versenyző Tóth Barna is éremért küzdhetett. Mindkettejüknél egy pillanatnyi figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy végül ne kerüljenek dobogóra, de országos bajnoki ötödik helyezésük így is nagyon figyelemreméltó eredmény.

Metzger Botond a 66 kilogrammban szintén szép győzelmeket aratott, de végül az előkelő hetedik helyen végzett. Jakab Barna (60 kg) nagyot harcolt, de ezúttal nem tudott továbblépni az első fordulóból.

A Serdülő B korosztály 50 kilogrammos súlycsoportjában Izsák Simon kemény csatában a verseny későbbi döntősétől bokasöpréssel szenvedett vereséget, és a vigaszágon sem tudott javítani.

A 60 kilogrammban versenyző Palencsár Péter az első mérkőzésén nagyon megszenvedett ellenfelével, de végül az aranypontban tudott eredményes lenni. Ezt követően fokozatosan formába lendült és bejutott a döntőbe. Az aranyért zajló küzdelemben végig imponáló fölénnyel először vazari vezetést szerzett, majd karfeszítéssel fejezte be a mérkőzést és nyerte el nagyon megérdemelten az országos bajnoki címet. Péter az elmúlt hónapokban igazán magas színvonalú munkát végzett és rendkívül sok plusz feladatot is végrehajtott, ennek eredménye ez a szenzációs siker.

Az ASE utánpótlás judósai számára már csak a diák C korosztály OB-ja van vissza az idei évre és azt követően komoly alapozás kezdődik, hogy a jövő évi megmérettetésekre kiváló formában érkezzenek versenyzőink.

 

Verseny neve: Serdülő B és Junior B országos bajnokság.

Verseny helye: Cegléd

Verseny ideje: 2003. november 18.

 

Paksiak eredményei:

Serdülő B

I. hely Palencsár Péter -60 kg

Junior B

V.hely Tóth Barna -73 kg

V.hely Tengölics Tamás 100 kg

VII. hely Metzger Botond -66 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%