Munkával teli nyár

2023.08.22, 13:01 Judo
A paksi judósok életében a nyár nem igazán a kikapcsolódás időszaka.

Alighogy lement az Atom kupa, Pupp Rékáék rövid itthon tartózkodást követően a holland Papendalba utaztak edzőtáborozni. Ezt követte a World Masters verseny Budapesten, ahol Réka egy értékes ötödik helyet szerzett. A Mesterek Tornája után a szlovákiai Samorin felé vették az irányt felnőttjeink, ahol szintén nemzetközi edzőtáborban vettek részt. Onnan megérkezvén rövid paksi és válogatottbeli felkészülést követően Braun Ákos Gercsák Szabinával Zágrábba utazott, hogy az ott megrendezendő Grand Prix-en gyűjtsenek további olimpiai kvalifikációs pontokat. A pontgyűjtés igazán jól sikerült, Szabina két győzelemmel és két vereséggel az előkelő hetedik helyen végzett. 

A fiatalabb korosztály tagjai a World Masterset követő héten a nagyszabású bajai nemzetközi edzőtáborban folytatták a Babarcszőlősön megkezdett munkát. Baján 12 ország 650 judósa lépett tatamira. A paksiak a diák korosztálytól egészen a juniorokig mintegy harmincnégyen csiszolták tudásukat a hét során. Nagyon értékes tapasztalatokat szereztek, hiszen a táborra igazán kiváló partnerállomány jött össze. A hazai legjobbak mellett, komoly nemzetközi klasszisok is voltak a résztvevők között.

A táborból hazaérkezve Pakson folyik tovább a felkészülés. A rövid nyári hazai versenymentes időszak után szeptembertől újra indul a versenyszezon. Néhány hét múlva már hazai megmérettetéseken és korosztályos országos bajnokságokon állnak rajthoz utánpótláskorú versenyzőink.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%