Metzger Botond István II. osztályú OB bronzérmes

2023.11.28, 11:52 Judo
Az UTE Horváth István judocsarnokában rendezték a Felnőtt II. osztályú országos bajnokságot, ahol Metzger Botond István képviselte az ASE-s színeket.

Az utolsó éves ifjúsági korú paksi, 66 kilogrammos tehetség két szép győzelemmel jutott a legjobb négy közé. Első mérkőzésén egy szép kisbelső horogledöntésből dobott ippont, majd földharcban volt eredményes, ahol leszorítással diadalmaskodott. Az elődöntő is jól kezdődött számunkra. Botond egy látványos vazari belsőcomb kontrából szerzett vezetést. A folytatásban egy szőnyegszéli helyzetnél az ellenfél kontratechnikát indított, amiből csak hidaláson keresztül sikerült kifordulni, így ippont ítélt a vezetőbíró.

Maradt a bronzmeccs és a magyar bajnoki dobogó ígérete. Szoros, küzdelmes mérkőzésen végül egy jó helyzetfelismerésből kisbelső söprés hozta el a sikert számunkra. Botond a tavalyi III. osztályú magyar bajnoki bronzérme után egyel feljebb lépve, ezúttal a II. osztályban lett országos bajnoki harmadik helyezett.

Nagy büszkeség ez szakosztályunk számára, hiszen versenyzőnk még csak a tizenhetedik életévét töltötte be. Reméljük jövőre a junior korosztályba lépve szintén szép eredményekkel örvendeztet meg bennünket judósunk.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%