Ki a szabadba!

2020.07.13, 13:44 Judo
Nem is olyan régen még csak szabadtéri edzésekre volt lehetősége a sportolóknak és az ASE judósai a benti tréningek megkezdése után sem hagytak fel teljesen ezzel a hagyománnyal.

Változatos programokkal színesítik az edzéseket, hiszen a hétvége közeledtével mindig valami speciális edzésprogramot találnak ki maguknak. Nemrégiben a Szelidi-tóhoz látogattak el egy pörgős bicikli túra keretében, amely a rekkenő hőségben igazi komoly kihívásnak bizonyult. Mivel a futás elmaradt, így triatlonnak nem, de duatlonnak nyugodtan lehetett nevezni a programot, hiszen a biciklizést a tóban mártózás követte. A gyermekeknek volt alkalmunk a sok fürdés mellett vízi biciklizésre, Sup-ozásra sőt volt, aki a vízen elhelyezett csúszdát és trambulint is ki tudta használni. Visszafelé szintén erőltetetett tempóban kellett a komphoz sietni, hiszen néhány defekt is hátráltatta a csapatot. Kovács Antal ezúttal judós apuka szerepkörben sietett a bajbajutottak segítségére.

A szelidi túrát követő hét pénteki napján Dunaföldvárt vették célba az ifjú paksi judósok. A biciklitúrát kisebb megállásokkal szakították meg, de néhány perc regenerálódás után újra ment tovább a lendületes tekerés. Dunaföldváron a jól megérdemelt fagyit is el lehetett fogyasztani, majd azt követően ismét jött a nagy iramú visszatekerés. A csapatnak nem volt gyenge láncszeme, hiszen mindenki nagy sebességgel tudta végrehajtani az oda - vissza 60 km-es távot. Braun Ákos, Pupp Réka és Cirjenics Miklós ezúttal nem tudtak a csapattal tartani, hiszen ők a tatai edzőtáborban vettek részt, ahol a teljes ifjúsági-, junior- és felnőtt kontingens képviseltette magát. Kemény küzdelmi és technikai edzésekből nem volt hiány, és a kezdeti „tatamirozsdát” gyorsan sikerült lerázni. Legjobbjaink számára a nyár még sok-sok edzést és izgalmas programokat tartogat.

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%