Judós évértékelő 2019

2020.01.01, 13:15 Judo
Szakosztályunk elérkezvén az év végéhez mindig visszatekint az elmúlt hosszú, eseménydús időszakra, hisz tudvalevő, hogy sportágunkban nem nagyon akad az évnek olyan része, amikor ne lennének fontos versenyek, edzőtáborok vagy bármilyen esemény.

A 2019-es esztendő is bővelkedett rendezvényekben, hiszen a hazai- és nemzetközi válogatóversenyek már januárban kezdetüket vették.

Két fronton kell tekintenünk szakosztályunk versenyzőire, hiszen egyrészt olimpiai kerettagjaink Pupp Réka és Cirjenics Miklós teljesítményére összpontosítunk, másrészt az utánpótlás versenyek közül a Magyar Kupákra, Diákolimpiákra és korosztályos országos bajnokságokra fókuszálunk.

Mindezek mellett olyan fontos rendezvényeken is igyekszünk megfelelni, mint a paksi versenyeink megszervezése (Junior-, ifjúsági-, serdülő- és diák Atom kupa), illetve különböző összetartások, valamint judós világnapi faültetés, övvizsgák vagy a decemberi hagyományos Mikulás Kupa.

Szerencsére ebben az évben sem volt szégyenkezni valónk, hiszen majdnem az összes hazai, illetve nemzetközi versenyről érmekkel, helyezésekkel tértünk haza.

Ha a legifjabbaktól indulunk felfelé, akkor mindenképpen ki kell emelni, hogy nagyon sok lelkes fiatal judóst sikerült megnyerni sportágunknak a múlt évben is, de ha az első éves versenyző korosztályt tekintjük, akkor mindenképpen Anderkó Bencével kell kezdenünk a méltatást. Bence a 2019-es esztendőben valósággal berobbant nemcsak a hazai, de a nemzetközi élmezőnybe is és diákolimpiai aranyérme mellett, az év végi országos bajnokságon sem talált legyőzőre. Szintén óriási tehetségek az OB ezüstös Pálszabó Levente, illetve Molnár Ákos magyar bajnoki ötödik helyezett. Reméljük, hogy sikerül motiváltnak maradniuk és még sok örömet fognak szerezni nekünk.

Tóth Zsombor judós családból érkezik, hisz édesapja révén szinte csecsemőkorától a judo bűvkörében él és két bátyja mellett gyönyörűen folytatja a családi judo hagyományokat. Az elmúlt esztendőben fantasztikus érmeket szerzett majd minden versenyről ahol indult és az OB-n is dobogóra állhatott.

A serdülők között Krausz Kornélnak hozta meg a nagy áttörést az elmúlt esztendő. Kornél egy magyar bajnoki bronzéremmel mutatkozott be a serdülő B-sek között. Kori mellett még a középső Tóth testvér Barna és Száraz Csenge voltak a legeredményesebb serdülőink, de szerencsére mellettük is van sok fiatal, akik jövőre nagy eredményekkel rukkolhatnak elő.

Veres Marcell a junior B OB-n szerzett bronzérmével jelezte, hogy nagyon kemény munkát végez most már hosszú ideje, reméljük a jövőben a nemzetközi porondra is be fog toppani.

Felnőttjeink szenzációs érmekkel tértek haza az áprilisban megrendezett első osztályú magyar bajnokságról. Pupp Réka és a már edzőként is tevékenykedő Bor Barna sokadik aranyérmüket söpörték be, mellettük Akkerman Gergely ezüst-, és a szintén trénerként is dolgozó Csoknyai László nyert bronzérmet. Windischmann Bence nemcsak edzőként mutatkozott be sikeresen szakosztályunkban, de U23-as Ob bronzot is hozott.

Első danos mesteri fokozatot szerzett utánpótlás-edzőnk Szabó Anna, Dobai-Krecht Dominik és Veres Marcell.

Pupp Réka kolozsvári Európa Kupa ezüstjével és pontszerző helyezéseivel, valamint Cirjenics Miklós szintén érmeivel (Kolozsvár: Európa Kupa ezüstérem, Brazíliaváros: Grand Slam bronzérem) és helyezéseivel őrzik olimpiai kijutó helyeiket, reméljük 2020-ban bebetonozzák magukat az ötkarikás játékokra utazó keretbe.

Az elmúlt esztendőhöz hasonló terveink vannak a jövőben is, hiszen a felsorolt klasszisaink mellett akadnak még titkos favoritjaink és talán, ami az eredményesség mellet a legfontosabb célkitűzésünk, hogy igazi csapatot is szeretnénk építeni és értékes embereket kívánunk nevelni, akikre igazán büszkék lehetünk a közeljövőben.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%