Ezúttal szervezésben jeleskedtünk

2019.06.24, 11:34 Judo
Habár a versenynaptár miatt korábbi időpontban, de idén is sikeresen rendezte meg az Atomerőmű Sportegyesület a 34. Junior Atom Kupát.

28 ország 413 versenyzője harcolt az érmekért és helyezésekért az ASE sportcsarnokban. A paksi színeket a 81 kg-os Veres Marcell képviselte, de sajnos az első fordulóban ippon vereséget szenvedett a holland Looij Sandertől.

A junior korosztályban még van visszamérkőzési lehetőség, ha az első fordulóban legyőzött judóst továbbviszi ellenfele. A holland sportoló nem tette meg nekünk ezt a "szívességet", így Veres Marci helyezetlenül zárt.

A legrangosabb hazai junior viadalon Magyarország csapata végzett az éremtáblázat élén három arany-, egy ezüst- és két bronzérmével, valamint mindezek mellé még két ötödik- és három hetedik helyet is szereztek válogatottjaink.

A paksi rendezők sokéves rutinjuknak köszönhetően idén is jelesre vizsgáztak szervezésből. A versenyt követően két helyszínen, az ASE csarnokban és a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornatermében folytatódik a program a hagyományos versenyt követő nemzetközi küzdelmi edzőtáborral.

Élversenyzőink is tatamira léptek az Atom Kupa hétvégéjén. Pupp Réka és Cirjenics Miklós Minszkbe, a fehérorosz fővárosba utaztak, hogy az Európa Játékokon, ami egyben hivatalos Európa Bajnokságnak is minősült, harcoljanak a minél előkelőbb helyezésekért.

Ezúttal nem sikerült maradandót alkotniuk, hiszen mindketten az első fordulóban veszítettek. Réka és Miki számára egyaránt nagyon kemény sorsolást hozott az idei kontinensviadal.

Réka a nyitónapon lépett tatamira. Ha sikerült volna túljutni a svájci Fabienne Kocher-en, akkor a koszovói olimpiai- és világbajnok Majlinda Kelmendi várt volna rá. 52 kilogrammos reménységünk egy nagyon küzdelmes, maratoni, nyolc percnél hosszabb mérkőzésen intéssel veszített, így nem sikerült a következő körbe lépnie.

Cirjenics Miklós a harmadik versenynapon keményen nekiesett a francia olimpiai bronzérmes Cyrille Maret-nak, de a mérkőzés második percének végén egy fojtás lett a paksi fiú veszte.

Ezúttal helyezés nélkül maradtak judósaink az egyéni küzdelmekben.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%