Évértékelő 2023

2024.01.08, 08:34 Judo
Ha január, akkor visszaemlékezés a tavalyi évre, hiszen ismét nagyon sűrű volt a program és ezúttal is fantasztikus eredményeket sikerült elérnie az ASE-s judósoknak az elmúlt esztendőben.

Természetesen Pupp Rékával kell kezdenünk a visszaemlékezést, hiszen az ő csodálatos sikerei nagyban határozták meg a szakosztály eredményességét a 2023-as évben és a sok-sok gyűjtött nemzetközi pont adta a gerincét annak a 4903 pontnak, melynek köszönhetően szakosztályunk a harmadik helyen végzett a hazai egyesületi rangsorban. Természetesen az őt követő generáció fiataljai is a derekasan helyt álltak a nemzetközi-, és hazai versenyeken, melynek köszönhetően három sportolónkat is meghívták a korosztályos válogatottba.

Januárban a juniorok és felnőttek kezdték a versenyzést. Veres Marcell és Tóth Barna is érem közelbe került az első felnőtt-junior országos rangsor versenyen. Ezután az ifjúsági korosztály sportolói léptek tatamira Tatán országos rangsorversenyen, ahol Metzger Botond ezüstjének és Krausz Kornél ötödik helyének örülhettünk.

Cirjenics Miklós a portugál Grand Prix-n szerzett egy kiváló hetedik helyezést, majd végre februárban Pupp Réka is szőnyegre lépett Párizsban, a fények városában. Mindjárt egy ezüstéremmel kezdett a párizsi Grand Slam-en.

Márciusban régiós verseny és sítábor következett a programban, majd Réka megszerezte a tizedik Grand Slam érmét, ezúttal egy bronzot Taskentben az üzbég fővárosban. Még ebben a hónapban a készülő új edzőcsarnokunkat is megnézhettük, majd egy jó hangulatú díjátadót tartottunk a 2022. évi országos bajnoki érmeseink számára.

Diák A és Diák B korosztályos judósaink is elkezdték a versenyzést március végén. Fantasztikus küzdelmeiknek köszönhetően elhoztuk a Magyar Kupát a Diák B-sek között.

A Bazinban megrendezett szlovákiai Grand Prix-n ismét gyönyörű érmekkel örvendeztettek meg bennünket sportolóink, majd újra Pupp Réka diadala következett, aki az áprilisban a törökországi Antalyában megrendezett Grand Slamen újra bronzérmes lett.

Áprilisban a fiataloknak köszönhetően a bajai regionális versenyen is jeleskedtünk, de Vajna Csongor szállította a legszebb helyezést, hiszen a hónap végén megrendezett nemzetközi Budapest kupán szerzett harmadik helyezést.

Májusban végre elkezdődtek a diákolimpiák. A diák A, B és C korosztály versenyeit sikerrel vették az ASE-s fiatalok csakúgy, mint a domaszéki nyílt regionális Tökmag kupát.

Habár mindenhonnan nagyszerű érmekkel tértünk haza, mégis Pupp Réka nevéhez fűződik a legfigyelemre méltóbb eredmény májusban. A Dohában megrendezett felnőtt világbajnokságon érem közelbe jutott és habár nagyon kevésen múlt, végül ötödik helyezett lett.

Május végén Linzben rendeztek nagyon kemény Grand Prix versenyt, ahonnan értékes pontokat szerzett két felnőtt judósunk. Gercsák Szabina és Cirjenics Miklós egyaránt hetedik helyen végzett. Ebben a hónapban a juniorok diákolimpiájára is sor került, ahol hárman is érmet szereztek. Tengölics Tamás és Tóth Barna arany-, Jakab Barna bronzérmesként végzett. Az ifjúságiak között Metzger Botond diákolimpiai harmadik helyének örülhettünk, míg a serdülő korosztályban Izsák Simon és Pálszabó Levente lett bronzérmes.

Nyáron sem állt meg a judo élet. Fiataljaink sikeres övvizsgákat tettek, Réka pedig a mongóliai Ulánbátorban lett ismét harmadik, ezzel már egy tucat Grand Slam érmet elérve. Júliusban nagyon professzionálisan megrendeztük a rendkívül magas színvonalú hagyományos junior Atom-kupánkat, immár harminchatodik alkalommal. Rövid pihenő után Babarcszőlősön, majd Baján edzőtáboroztak fiataljaink.

Augusztusban Pupp Réka World Masters ötödik helyére utaztunk Budapestre, ami szintén óriási fegyvertény volt a világklasszis mezőnyben. Ezt követően folytatta sikeres szereplését és Bakuból hozott egy Grand Slam bronzérmet.

Szeptemberben az ifjabbak is megkezdték az őszi versenyszezont. Először az egri Tóth Péter emlékversenyen jeleskedtek, majd következtek az országos bajnokságok.

Vajna Csongor magyar bajnok lett a diák A-sok között a hazai rendezésű OB-n, de nagyon büszkék lehetünk Ulbert Lujza ezüstjére, valamint Dallos Petra, Magyar-Jankovics Rebeka, Kiss Dalma Klára, Lovászi Kornél és Grosan Eric országos bajnoki bronzérmére is. Néhány héttel később Pálszabó Levente bronzérmes lett a Serdülő A Ob-n, míg felnőttjeink a nemzetközi programba beékelték a hazai első osztályú országos bajnokságot. Réka hetedszer lett magyar bajnok, Szabina ezüstérmesként zárt.

Bor Barna az erdélyi Szentegyházára vitte fiataljainkat, akik fantasztikus érmeket hoztak haza a Mártonffi János emléktornáról. Ezután következett Tóth Zsombor csodálatos magyar bajnoki aranyérme az Ifjúsági B-sek között, de Palencsár Péter sem talált legyőzőre, aki a Serdülő B korosztályban remekelt.

Pupp Réka Európa-bajnoki ötödik helyezett lett novemberben, illetve a galántai nemzetközi versenyen is remekeltek júdósaink. Davis Darcie Miléna döntőzött, Vajna Csongor és Kalmár-Appelt Áron harmadik lett.

Metzger Botond a másodosztályú-, míg Kovács Botond a harmadosztályú magyar bajnokságon szerzett bronzérmet, de még ekkor sem ért véget a versenyek sora. Az utolsó ASE-s érdekeltségű tornán a tokiói Grand Slamen Réka lezárva csodálatos évét szerzett egy igen értékes ötödik helyet.

Decemberben még jó pár örömteli esemény jött, hiszen megrendeztük a hagyományos Mikulás-kupánkat, hivatalosan is átvehettük a Hangyási Lászlóról elnevezett új regionális judo központunkat, és a 18 éves Tóth Barna elérte a mester fokozatot, ugyanis I. Dan-ra, azaz fekete övre vizsgázott sikeresen.

Újabb eseménydús, sikeres évet tudhatnak maguk mögött a paksi judósok, ami kiváló előkészítője volt az idén nyáron közelgő olimpiai játékoknak.

Reméljük 2024-ben is hasonlóan büszkék lehetünk sportolóinkra egy-egy megmérettetés után.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%