Esélyes volt, győzött!

2022.07.09, 14:02 Judo
Hihetetlenül jó érzés paksi szurkolóként azt megélni, hogy Pupp Réka első számú kiemelt egy Grand Slam versenyen és abszolút érem-, akár aranyérem esélyesként lép a szőnyegre egy ilyen világraszóló eseményen. Pedig ez napjainkra már a realitás, és kedvencünk igazolva klasszisát bombaformában versenyezve utasította maga mögé a világ krémjét a Budapesten megrendezett World-Tour eseményen az 52 kilogrammos súlycsoportban.

Rékával közösen sikerült felidézni a Papp László Arénában történteket.

A legjobb tizenhat között azzal a kanadai-japán Deguchival kezdett, akinek nővére világbajnok és az ifjú testvér is igen kellemetlen ellenfélnek számít.

"Az első meccsen még kerestem magamat, még nagyon izgultam, hogy itthon vagyunk, sokan vannak, jól kellene szerepelni stb. Aztán végül azzal a meccsel megérkeztem és a győzelem után mondtam is az edzőmnek, Braun Ákosnak, hogy jól vagyok, nem lesz gond, ez a meccs elindított, mehetünk."

Réka végül egy nagyon harcos mérkőzésen vazarival jutott a legjobb nyolc közé, ahol a kínai Liu várt rá.

"A kínai lány balos alapállású, nekem pedig a balos versenyzők jobban fekszenek." Az ázsiai versenyzőt szintén vazarival, egy kis külső ledöntéssel sikerült legyőzni.

Az elődöntőben következett az a német Ballhaus, aki nemrég a felnőtt Eb-n legyőzte Rékát és soha jobbkor nem nyílt alkalom a visszavágásra, mint itthon, hazai közönség előtt.

"A német lányra nagyon felszívtam magam, mondtam magamnak, hogy most kivégzem és így is lett." Réka tényleg ellentmondást nem tűrően kezdett és az első pillanattól kézben tartva a meccset, végül egy fojtásfogással jutott a döntőbe a közönség nagy tombolása közepette.

A délutáni döntő blokkban az olaszok meglepetés embere, a fiatal Carna várt kiválóságunkra, aki többek között az idei Európa bajnok brit judóst búcsúztatta az előcsatározások során, jelezve, hogy nem szabad fél vállról venni a döntőben.

"A végső ütközetben úgy voltam vele, hogy, ha már idáig elverekedtem magam és itthon vagyok, akkor ezt most már biztos nem engedem ki a kezeim közül. Megbeszéltük, hogy jól nekimegyek az elején, meglepem egy akcióval, aztán visszaállhatok a magam kis tempójára.” Ez a taktika pontosan bejött, hisz Réka néhány másodperc után egy belsőcombdobásból vazari előnyre tett szert. Előnyét nemcsak magabiztosan megőrizte, hanem kisvártatva újabb vazarit rögzítettek a neve mellé, ami a mérkőzés, és egyben a verseny megnyerését jelentette. Ez már a harmadik a paksi klasszis életében és soha ennyi aranyat nem szerzett még ezidáig magyar judós Grand Slam viadalon.

Tombolt a csarnok, mindenki próbált a bajnok közelébe férkőzni egy fotó vagy egy pacsi erejéig. Szerencsére a Pupp-szülők is odafértek a tömegben és könnyes szemekkel ölelhették át világklasszis büszkeségüket.

"Fantasztikus érzés volt itthon győzni. Az első meccs görcsössége után, mikor éreztem, hogy ez még nem az igazi, fokozatosan találtam magamra és utána már nem volt gond, csak nyerni akartam és ennyi!"

Grand Slam arany ide vagy oda Réka már hétfőtől készül tovább keményen, hisz a versenyt követően küzdelmi edzőtábor lesz Budapesten, majd a paksi junior Atom-Kupa utáni tábor lesz terítéken.

Azért az érzés megmarad és ezek a felejthetetlen élmények adnak további muníciót ahhoz, hogy kitartóan eddzen tovább kiválóságunk. Megunhatatlan újra és újra átélni ezeket a fantasztikus sikereket és most már nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy pár hónap múlva éremért utazik kedvencünk a világbajnokságra.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%