Éremközelben

2023.01.23, 09:52 Judo
Veres Marcell és Tóth Barna is pontszerző helyet szerzett az év első hazai megmérettetésén, a felnőtt- és junior országos rangsorversenyen.

Az UTE judocsarnoka adott otthont az évadnyitó eseménynek, melyre negyvenhárom klub százharminchét judósa nevezett és bizonyos súlycsoportokban igen népes mezőny gyűlt össze. Ilyen volt a férfiak hatvanhatkilogrammos kategóriája, melyben az elsőéves junior Tóth Barna próbált szerencsét. Barni szép győzelemmel kezdett. Először eldobta, majd leszorította erdőkertesi ellenfelét. A legjobb négy közé jutásért alulmaradt BHSE-s riválisával szemben, viszont a vigaszágon két szép kontratechnikával diadalmaskodott. Az ötödik helyért MTK-s ellenfele jobban koncentrált és ezúttal ő győzedelmeskedett két vazarival.

Barna hetedik helye után az ezúttal a nehézsúlyúak között induló Veres Marcellért szurkolhattunk. Marci szintén győzelemmel kezdett. Vazari akciója után leszorítással lépett a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért vazarival vezetett, de a meccs hajrájában megkontrázták akcióját, így kecskeméti ellenfele jutott a döntőbe. Parázs küzdelem zajlott a bronzmeccsen is. Marci nagyon szépen odaállt jóval súlyosabb pécsi riválisának, de tizenhárom másodperccel a meccs vége előtt egy válldobásból előnyt szerzett a VSE-s judós, amit meg is tartott a végéig.

Két pontszerző helyünknek nagyon örülünk, de reméljük hamarosan érmekkel térhetünk haza a ránk váró megmérettetésekről.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%