Atom Kupa harmincötödször

2022.07.18, 11:15 Judo
Még fel sem ocsúdtunk Pupp Réka fantasztikus Grand Slam diadalából, máris újabb komoly feladat előtt állt a paksi edzői és versenyzői gárda, hiszen harmincötödik alkalommal szerveztük a hagyományos nemzetközi junior Atom Kupát.

Az elmúlt két évben sajnos nem volt rá lehetőség, utoljára 2019-ben rendezhettünk Atom Kupát és már mindenki nagyon várta, hogy végre összemérhessék erejüket Pakson a világ elitjébe tartozó junior judósok.

Idén először két napon keresztül akkreditálták a résztvevőket a szervezők, hiszen az Európai Judo Szövetség nagyon komoly kritériumokat állított fel, melyeknek megfelelően a PCR- és antigén tesztelést is el kellett végezni a versenyt megelőzően. Hogy még izgalmasabb legyen a helyzet, az Atom Kupával egyidőben nemzetközi kerékpár versenyt rendeztek Szekszárdon. Így már szinte művészetté vált a kísérőkkel együtt több, mint hatszáz főnek a Pakson és környékén való elhelyezése. Szerencsére szombat délelőttre minden szépen elrendeződött és végre szőnyegre léphettek a versenyzők az első versenynapon.

A nevezői létszám is igen kiemelkedő volt, hiszen négy kontinens, harmincnégy országából közel négyszáz versenyző állt rajthoz a kétnapos rendezvényen. Az ASE csarnok idén is megtelt sportolókkal és bizony néha egy gombostűt sem lehetett leejteni a zsúfoltságban.

Az európai élvonal mellett a tengeren túlról is érkezett népes delegáció Braziliából, Kanadából és Ausztráliából, de argentin, mexikói és libanoni judósok is színesítették a palettát.

A magyar válogatott nem kevesebb, mint 51 fővel képviseltette magát és végül az összesített pontversenyben az ötödik helyet szerezte meg. A török junior válogatottnak sikerült a legjobban szerepelnie, öt aranyérmükkel és egyéb helyezéseikkel toronymagasan nyerték az éremtáblázatot.

Mindent összegezve igazán magas színvonalú versenyt, parázs küzdelmeket láthattak a nézők e két nap során és természetesen az edzés megy tovább. Pupp Réka, Cirjenics Miklós és a magyar felnőtt-, valamint junior judo válogatott Pakson folytatja a felkészülést, hiszen a versenyt követően négy napos nemzetközi küzdelmi edzőtábor vár a résztvevőke.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%