2020-as judós évértékelő

2021.01.04, 11:10 Judo
A judo szakosztály 2020-as évértékelőjét muszáj azzal a ténnyel kezdenünk, hogy a korábbi évektől eltérően az elmúlt esztendőben sportágunkat is súlytották a pandémiához köthető megszorítások és lévén, hogy teremben űzhető kontaktsportról van szó ez különösen nehézzé tette az edzési- és versenyzési lehetőségeket számunkra. Márciusig bezárólag azért volt alkalmunk néhány megmérettetésen részt venni.

Januárban Mórahalmon jeleskedtek utánpótlás korú fiataljaink különösen a diák B-sek, hiszen Anderkó Bence László, Pálszabó Levente és Molnár Ákos nyakába is aranyérmet akasztottak, csakúgy, mint a serdülő Krausz Kornélnak is. Mellettük sok paksi éremnek is örülhettünk ugyanezen a Molnár Franciska Emlékversenyen.

Az év eleji Grand Prix és Grand Slam tornák (Tel Aviv, Párizs) nem sikerültek túl jól olimpiai aspiránsaink Pupp Réka és Cirjenics Miklós számára, viszont a hazai felnőtt ORV-n Veres Marcell bronzérmet szerzett, sőt Akkerman Gergely a felnőtt első osztályú magyar bajnokságon álhatott dobogóra.

A február eleji hódmezővásárhelyi judótornán Péri Balázs tanítványai remekeltek.

Az idei esztendő legrangosabb ASE-s nemzetközi eredményét Cirjenics Miklós érte el, aki a Düsseldorfi Grand Slam klasszisokat felvonultató mezőnyében szerzett értékes bronzérmet.

A szünetet megelőzően még a nagykőrösi és szolnoki utánpótlás tornákon begyűjtött érmeknek, helyezéseknek örülhettünk és év elején mutatkoztak be ASE-s színekben az "Atomhódok". A hódmezvásárhelyen Hangyási Dávid Botonddal és edzőkollégáival készülő ASE-hoz igazolt fiatalok Ocsák Soma Zénó, Ocsák Nimród és Varga Szabolcs Dominik egyaránt bronzérmet nyertek februárban a serdülő B Diákolimpián.

A karantén ideje alatt otthoni felkészülést végeztek judósaink, illetve online edzéseket vezényeltek az edzők. A nyári enyhítések hatására végre lehetett szabadtéri edzéseket is tartani, így történt, hogy fiataljaink nagyszerű hangulatú, vízi- kerékpáros-, és gyalogtúrákon vettek részt.

A nyár lezárását követően nagy örömünkre szolgált, hogy megrendezhettük a Serdülő- és Diák Atom kupát, ahol igazán kitettek magukért a paksi judósok. Erről tanúskodik az a tizenkilenc érem és sok pontszerző helyezés, melyet versenyzőink gyűjtöttek az ASE csarnokban.

Az Atom kupát követően szerencsére megrendezésre kerültek a korosztályos országos bajnokságok, ahol Veres Marcell nemcsak saját korosztályában a juniorok között, de az U23-as OB-n is dobogóra állhatott.

Decemberben ünnepélyes keretek között volt alkalmunk megünnepelni magyar bajnokainkat és érmeseinket. Ocsák Soma Zénó 2020-ban egy-egy OB arannyal és bronzzal foglalta el az OB dicsőségtabló első helyét. Rendkívül büszkék vagyunk két másik OB aranyérmesünkre, Tóth Zsomborra és Metzger Botondra is. Andorka Kende országos bajnoki ezüstjével jelezte, hogy nagy jövő előtt áll, de igazán kimagasló eredmény Kohári Írisz Eleonóra és Molnár Ákos OB harmadik helye, valamint "duplabronzos"(serdülő A és serdülő B magyar bajnokság) Ocsák Nimród eredménye is.

Liptai László gondoskodott róla, hogy az elmúlt esztendőben is legyen egy DAN mesterfokozatra vizsgázott versenyzőnk.

A szeptembertől újra kezdődő versenyszezon a nemzetközi versenyeket is érintette, de válogatottjaink nem tudtak érmet szerezni ezeken, sem a november végi Európa bajnokságon. Cirjenics Miklós a budapesti Grand Slamen hetedik lett, de az EB-n Pupp Rékához hasonlóan a legjobb 16 között búcsúzott.

Az év végi felkészülési időszak nem az alapozás jegyében zajlott, hiszen január elején a Quatar-i Dohában fontos World Masters viadalt rendeznek, amely kiemelkedő jelentőségű az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

Reméljük 2021-ben több lehetőségünk lesz megmutatni az elmúlt hónapok kemény felkészülésének eredményét.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%