Tóth Zsombor magyar bajnok!

2020.11.10, 13:49 Judo
Érmekkel és pontszerző helyezésekkel tértek haza fiataljaink hosszú útjukról, Eger városából az ez évi Diák A és Diák B korosztály számára kiírt magyar bajnokságról. Versenyzőink nem vallottak szégyent az erős mezőnyben.

Tóth Zsombor kirobbanó formában versenyezve négy fantasztikus győzelmével magyar bajnoki aranyérmet szerzett a Diák A 49 kilogrammos súlycsoportban. Nem látszott rajta, hogy az OB-t megelőző napokat szigorú diétával töltötte, hiszen állás- és földharcban elért vazari- és ippongyőzelmekkel jutott a döntőbe, ahol kiélezett meccsen végül az aranypontban dobott gyönyörű kontratechnikával tette fel a pontot az i-re.

A 45 kilogrammosok között hatalmasat küzdött Petrik Richád Bulcsú az első fordulóban. Majdnem kihúzta ellenfele karját, de végül vereséget szenvedett és vigaszágra sem volt lehetősége.

A Diák B-sek között is éremnek örülhettünk. Már tavaly lehetett látni, hogy Molnár Ákos nagyon szép jövő előtt áll, hiszen akkor ötödik helyezést szerzett az OB-n. Idén nagy örömünkre tovább tudott lépni. Két győzelmével és két vereségével a dobogó harmadik fokára állhatott a 29 kilogrammos súlycsoportban. Ebben a korosztályban indult még a két tavalyi OB érmesünk, Pálszabó Levente és Anderkó Bence László is. Idén nem szereztek érmet, Levente a 45 kg-ban hetedikként, míg Bence az 55 kg-ban ötödik helyen zárta a versenyt. Mégsem érezzük úgy, hogy csalódottak lennénk, hiszen e sportágnak megvan az a szépsége és egyben hátulütője, hogy bármikor el lehet botlani és ezek a fiatalok nagyon keményen dolgoznak, aminek hamarosan újra meg lesz az eredménye.

Ugyancsak Diák B-s meglepetésemberünk Kovács Ágoston Antal volt, aki a 45 kilogrammosok között gyönyörű ipponnal verekedte magát az elődöntőbe. Habár ott is és a bronzmeccsen is vazari vereséget szenvedett, mégis rendkívül büszkék vagyunk ötödik helyére.

Gratulálunk ifjú titánjainknak! Csak így tovább, hiszen edzésmunkájuk és hozzáállásuk alapján fényes jövő előtt állnak!

 

Edzők: Dobai-Krecht László, Csoknyai László, Péri Balázs, Braun Ákos, Bor Barna

 

Verseny neve: Diák A és Diák B Országos Bajnokság

Verseny helye: Eger

Verseny ideje: 2020.11.07.

 

Paksiak eredményei:

Diák A

I.hely Tóth Zsombor 49 kg

Diák B

III. hely Molnár Ákos 29 kg

V. hely Kovács Ágoston Antal 45 kg

VII. hely Pálszabó Levente 45 kg

V. hely Anderkó Bence László 55 kg

 

Részletes eredmények: http://judo.hu/verseny-adatlap?id=837