OB érmek Egerből

2021.10.12, 07:50 Judo
Megkezdődtek az országos bajnokságok judo sportágban. Az elmúlt hétvégén Egerben két nap során mindjárt három korosztály versenyzői is megmérkőztek a bajnoki címekért.

Diák A, diák B, valamit ifjúsági B korcsoportban az ASE judósai összesen három érmet, három ötödik-, és egy hetedik helyet szereztek.

Az aranyéremhez legközelebb Pálszabó Levente állt, aki a diák A-sok között egészen a döntőig verekedte magát, azonban intésekkel veszített, és megismételve tavalyi sikerét egy szépen csillogó OB ezüstöt szerzett. Molnár Ákos szintén diák A korosztályban a tavalyihoz hasonlóan, idén is egy értékes bronzérmet harcolt ki magának. A szombati napon még diák B korosztályban Palencsár Péter és Kohári Írisz Eleonóra révén tudtunk egy-egy ötödik helyet begyűjteni.

Másnap ifjúsági B korosztályban Tóth Barna volt a legeredményesebb. Az erős mezőnyben ipponparádét bemutatva egy kiváló bronzérmet szerzett. Barnin kívül még Mucsi Noel tudott magyar bajnoki ötödik helyet elérni, illetve Krausz Kornél lett hetedik.

Többi judósunk is jól harcolt a két nap során, de ezúttal helyzetlenül zártak.

Gratulálunk!

Edzők: Bor Barna, Csoknyai László, Braun Ákos, Dobai-Krecht László

 

Verseny neve: Diák A, diák B és Ifjúsági B országos bajnokság

Verseny helye: Eger

Verseny ideje: 2021. október 9-10.

 

Paksiak eredményei:

Diák B:

V. hely Kohári Írisz Eleonóra -40 kg

V. hely Palencsár Péter -60 kg

Diák A:

III. hely Molnár Ákos -32 kg

II. hely Pálszabó Levente -49 kg

Ifjúsági B:

VII. hely Krausz Kornél -60 kg

III. hely Tóth Barna -60 kg

V. hely Mucsi Noel -90 kg