Munkában nincs hiány

2020.09.09, 18:37 Judo
Ahogy korábban is beszámoltunk róla, Pupp Réka számára a nyár ezúttal sem a semmittevés jegyében zajlott.

Edzőtáborból edzőtáborba utazott, sőt a győri kerettábort követően egy zárt kapus nemzetközi torna is belefért a programba Besztercebányán. Réka a versenyen négy mérkőzést vívott. Két lengyel vetélytársát legyőzve, csoportelsőként várta a folytatást. Az elődöntőben újabb lengyel judóst sikerült eldobni, majd a döntőben ismét az előbbi országból érkezett hölggyel találta szemben magát. Sajnos túl sok volt a lengyel judósokból e napra, mert Réka a fináléban belegurult egy vazari lábszárátforgatásba és utána leszorítással vereséget szenvedett.

Ugyanezen a versenyen Veres Marcell is jól küzdött. Két győzelme után a legjobb négy közé jutásért is vezetett, de végül megbotlott, és veresége után a vigaszágon sem tudott szépíteni. A szlovákiai versenyt követően rövid szusszanás következett, aminek egy részét Réka testvére, a kajakos válogatott Noémi országos bajnoki érmeinek kiszurkolásával töltötte Szolnokon. Pupp Noémi összesen hét éremmel, köztük öt arannyal tért haza a magyar bajnokságról.

Az egyhetes pihenőt követően 52 kilogrammos reménységünk néhány napot Pécsen az egyetemen töltött, hogy konzultáljon oktatóival a tanulmányokat illetően, majd Dunavarsányba utaztak Braun Ákossal, hogy egy négynapos női összetartáson sok-sok küzdelemi edzéssel fejlesszék Rékát.

A következő állomás reményeink szerint az október közepén Budapesten rendezendő Grand Slam verseny lesz. A Magyar Judo Szövetség sportigazgatója kihangsúlyozta, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy meg tudják rendezni a versenyt. Ezt megelőzően tervben van egy hazai rangsorversen is, de ez még képlékeny.

Reméljük, hogy kedvenceinknek hamarosan tényleg szurkolhatunk egy komoly megmérettetésen.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%