Három harmadik hely Nagykőrösről

2019.02.18, 08:33 Judo
Az elmúlt hétvégén, Nagykőrösön rendezték a Kőrös Judo Kupát, immár ötödik alkalommal. Ezúttal is több mint 30 klubból és a határon túlról is érkeztek judósok a rangos viadalra, amelyen négy korosztály versenyzői is képviseltették magukat.

A paksi küldöttség három bronzérmet, három ötödik-, és két hetedik helyet szerzett a nemzetközi tornán.

Mittler Milán a serdülők között a 60 kg-os súlycsoportban harcolt. Két győzelme mellé két vereség is becsúszott, így a hetedik helyen végzett.

A diák A-sok között a még újoncnak mondható, ám rendkívül tehetséges Bor tanítvány, Baksa János kezdeti megingását követően szép győzelmekkel szerezte meg a bronzérmet a 60 kg-os súlycsoportban.

A diák B-s korosztályban két versenyzőnk küzdhetett éremért, Tumpek Pál egy győzelemmel bejutott az elődöntőbe a +60 kg-osok között, de azt követően két vereséget szenvedett, csakúgy, mint a 38 kg-os Petrik Richárd, így ezúttal mindketten lecsúsztak a dobogóról és az ötödik helyen végeztek.

A legutóbbi versenyen diák C-seink jeleskedtek a legjobban, így joggal vártuk tőlük a jó szereplést. A legkönnyebb súlyú paksi versenyzőnk, Száraz Benedek (-33 kg) hiába aratott három győzelmet is, a mellé begyűjtött két veresége ezúttal a hetedik helyhez volt elég. Egy súlycsoporttal feljebb, a 36 kg-osok között Bodonyi Aba Csanád és Pálszabó Levente is éremért küzdhetett, ezúttal Levi örülhetett a bronzéremnek, Csanád pedig az ötödik helyen végzett. A 42 kg-osok között harcoló Anderkó Bence kezdeti vereségét három győzelemmel feledtetve lett bronzérmes.

Wahl Róbert, Mácsik Bende, Kuti Horváth Áron és Molnár Ákos ezúttal helyezetlenül zártak.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek!

Edzők: Péri Balázs, Bor Barna, Dobai László

Verseny neve: V. Kőrös Judo Kupa, Diák A-B-C, Serdülő

Verseny ideje: 2019.02.16.

Verseny helye: Nagykőrös

 

Paksiak eredményei:

Serdülő fiú

VII. hely Mittler Milán -60 kg

Diák A fiú

III. hely Baksa János -60 kg

Diák B fiú

V. hely Petrik Richárd Bulcsú -38 kg

V. hely Tumpek Pál Álmos +60 kg

Diák C fiú

VII. hely Száraz Benedek -33 kg

III. hely Pálszabó Levente -36 kg

V. hely Bodonyi Aba Csanád -36 kg

III. hely Anderkó Bence -42 kg