Bravúrbronz Brazíliából

2019.10.09, 08:57 Judo
Cirjenics Miklós végérvényesen visszatért a nemzetközi judoelitbe, hiszen a szokatlan időpontban, kedden Brazíliavárosban megrendezett Grand Slam viadalon a dobogó harmadik fokára állhatott.

Miki a második fordulóban kezdte a küzdelmeket a nemzetközi szinten viszonylag ismeretlen ecuadori Anguloval és a mérkőzést óvatos bemozgással, három intéses győzelemmel hozta.

A japán IIdát a legjobb négy közé jutásért egy gyönyörű "légi akrobatika" után vazarira sikerült eldobni, de ezt követően a későbbi győztes távol-keleti judós tudott ippont elérni versenyzőnkön nagy belső horogból.

Miki gyönyörűen felszívta magát a visszamérkőzésre és nem illetődött meg a hazai pálya előnyét élvező brazil Goncalvestől. Ezúttal ő dobott egy csodálatos nagy belső horgot és ipponnal szerezte meg a bronzmeccs lehetőségét.

A sors ezúttal nagyon kegyes volt hozzánk. Miki meccs nélkül tudott a dobogóra lépni, mert az egyiptomi Darwish vállsérülést szenvedett az elődöntőben.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy 100 kg-os reménységünk Grand Slam éremmel tudta jelezni, helye van a világ legjobbjai között és nem elhanyagolható tény az sem, hogy ötszáz értékes olimpiai kvalifikációs pont tulajdonosa lett.

Gratulálunk Miki!