Braun Ákos kihívásai

2020.04.27, 09:48 Judo
Valamit megérzett az ASE felnőttjeivel foglalkozó, még mai is kiváló kondiban lévő egykori világbajnok Braun Ákos, amikor már egy héttel a kormány intézkedései előtt különféle, otthoni körülmények között is végrehajtható kihívásokat kezdett kitalálni.

A feladatokat, amelyeket egy hét időtartam alatt kell megvalósítani, ő is megcsinálja. Végrehajtásuk nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Nem kell hozzá más, csak egy kis időbeosztás és állhatatosság.

Ákos eredetileg az edzések melletti szabadidőben elvégezhető, kiegészítő programként találta ki a "challengeket", de most ezek a feladatok képezik az otthoni edzés gerincét.

Az eddigi kihívások mindegyike saját testtel végrehajtható, eszköz nélkül végezhető gyakorlatok voltak.

A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány eddigi, egy hét alatt megvalósítandó feladatot: 1000 db fekvőtámasz, 600 mp plank, 600 méter békaügetés, 2020 felülés, 10 perc kézállás, 21 km futás. Természetesen nem kell egyszerre, egy nap alatt megcsinálni az adott feladatokat. Fel lehet bontani és elosztani őket a hétre. A cél a rendszerességet, hiszen kellemetlen, ha a hét utolsó napjaiban kell behozni a lemaradást.

Ákos megalkotta az "elhetülés" fogalmát is, melynek lényege, hogy az újonnan bejövő feladatok miatt az adott héten megvalósítandó gyakorlatot a következő héten már lehet kétharmadolni, majd az azt követőn harmadolni és a negyedik héten elhagyni, hisz jön a következő challenge teljes egészében történő megvalósítása.

Az ASE judósai nagy lelkesedéssel hajtják végre az otthon is elvégezhető gyakorlatokat, sőt van, aki újabb kihívásokkal egészíti ki a meglévőket.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%