Pontszerzések az OB-n

2022.11.07, 06:41 Judo
Mozgalmas volt az ASE judósainak hétvégéje.

Nem sikerült a bakui Grand Slamen mérkőzést nyerniük paksi felnőtt judósainknak. A nyitónapon Pupp Réka szenvedett vereséget az aranypontban egy igen vitatott vazarival bolgár ellenfelével szemben. A 100 kilogrammosok között Cirjenics Miklós egészen az utolsó másodpercig vezetett szerb riválisával szemben, azonban kiegyenlített az ellenfél és aranypontban megkapta a harmadik intést is Miklós. Judósaink legközelebb a jövő hétvégi csapat Európa bajnokságon állnak szőnyegre.

Ugyanezen a hétvégén serdülőink Cegléden indultak az országos bajnokságon. Négy versenyzőnk közül hárman is pontszerző helyezést értek el és igazán kevésen múlt az érem mindannyijuk esetében.

Davis Darcie Miléna az 52 kilogrammban vereséggel kezdett a későbbi győztes ellen. Ezt követően két szép ippon győzelemmel jutott el a bronzmeccsig. Ezen a mérkőzésen vereséget szenvedett, de nagyon bíztató OB ötödik helyezése, tekintve, hogy még csak néhány éve erősíti a judósok táborát.

Tóth Zsombor és Anderkó Bence a 66 kilogrammban állt rajhoz. Bence erőnyerőként szép győzelmet aratott és kevésen múlt, hogy nem jutott be a legjobb négy közé. A vigaszágon ismét győzni tudott és egy újabb győzelem a bronzmeccset jelentette volna számára. Egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt vazari vereséget szenvedett, így hetedik lett.

Zsombor földharc vereséggel kezdett, de ellenfele négy közé jutott, így tovább folytathatta a versenyt. Nem is akárhogy, a vigaszágon két szép győzelmet követően a harmadik meccsen is vazarival vezetett, de alig negyven másodperccel a vége előtt rálépett egy dobásra, így ő is hetedikként zárt.

Pálszabó Levente a 60 kilósok között nagyot meccselt, de nem tudott tovább lépni az első fordulóból.

Gratulálunk judósainknak!

Edzők:

Braun Ákos, Dobai-Krecht László és Bor Barna

 

Verseny neve: Serdülő Országos Bajnokság

Verseny helye: Cegléd

Verseny ideje: 2022.11.05.

 

Paksiak eredményei:

V. hely Darcie Davis Miléna -52 kg

VII. hely Anderkó Bence László -66 kg

VII. hely Tóth Zsombor -66 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%