Tóth Zsombor Magyar Kupa győztes

2019.04.08, 07:35 Judo
Cegléd adott otthont a diák A és B korosztályú judósok Magyar Kupájának. Mindkét korosztályban sikerült egy-egy döntőt kiharcolnia a paksiaknak. Közülük Tóth Zsombor örülhetett az aranyéremnek, másik finalistánk Czibula Bernát egy értékes ezüstöt szerzett.

Tóth Zsombi a kaszálógáncs és a vetődéses kardobás mellé ezúttal a válldobásos hátsó gáncsot húzta elő a repertoárjából, mellyel minden mérkőzésén próbálkozott és jópárat sikeresen végre is hajtott. Az elődöntőben kontrából elért vazarival diadalmaskodott, a döntőben pedig az aranypontban vazari-vazari állásnál meg tudott villanni, és egy újabb dobásának köszönhetően megszerezte az aranyérmet.

A diák A-sok között Czibula Bernát is döntőt vívhatott, ahová ő is dobásokkal jutott be. Első meccsén egy kaszáló gánccsal, a döntőbe jutásért pedig egy aranypontban elért nagybelső horoggal diadalmaskodott. A döntőben sajnos leszorították, de ezüstérme jelzi, hogy ott van a legjobbak között a 66 kg-os súlycsoportban.

A többi versenyzőnk Petrik Richárd, Mácsik Bende, Wahl Róbert és Somkert Zoltán ezúttal tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, de helyezetlenül zártak.

Gratulálunk a sikerekhez!

Edzők: Dobai-Krecht László, Bor Barna

Verseny neve: Diák A, B Magyar Kupa - Minetechnik Kupa

Verseny ideje: 2019. április 7.

Verseny helyszíne: Cegléd

 

Paksiak eredményei:

Diák B:

I.hely Tóth Zsombor -41 kg

 

Diák A:

II. hely Czibula Bernát -66 kg