Szépen csillog az ezüst

2018.11.05, 08:04 Judo
Nagy örömet szerzett a paksi 52 kg-os kiválóság, Pupp Réka azoknak a rajongóknak, akik felutaztak az U-23-as Európa Bajnokság nyitó napjára, Győrbe és azoknak is, akik itthonról izgulták végig a napot.

Réka a korábbi szép eredményeinek köszönhetően a világranglista legelőkelőbb helyéről kezdte meg a küzdelmeket. Azáltal, hogy első helyen volt kiemelve súlycsoportjában, már a legjobb nyolc között várhatta az azeri-román párharc győztesét. Mivel a román Ionita ipponnal lépett túl ellenfelén, így Réka vele találkozott az első mérkőzésén. Két perc után megvillantotta nagy fegyverét a belső combdobást, és a vezetőbíró nem tudott mást, csak ippont ítélni. Első akadály teljesítve, következhetett az elődöntő.

Az orosz Plotnikova keményebb diónak bizonyult, hiszen a tiszta játékidőben csak intések kerültek fel az orosz-magyar párharc versenyzőinek a neve mellé. Az aranypontban Réka helyzetfelismerésből jelesre vizsgázott, és egy gurulós fojtással lekopogtatta ellenfelét. Ezzel a parádés földharc ipponnal bejutott az Európa bajnoki döntőbe.

Nem is olyan régen, a világbajnokság első mérkőzésén hatalmas küzdelemben le tudta győzni az izraeli Temelkovát, ezért bizakodva vártuk a délutáni aranymeccset. Hihetetlenül kiélezett, parázs csatát hozott a finálé. Fej-fej mellett haladtak a versenyzők, hol itt egy akció, hol ott egy támadás, egy-egy földharchelyzet az egyik, majd a másik oldalon, és már a Golden Score-nál is jártunk. Az aranypontban ezúttal Temelkova tudott jobban koncentrálni és egy jól irányzott oldal-fejenátdobással vazarit ért el. Az akciót nem lehetett vitatni, tiszta, sportszerű küzdelemben ezúttal az ezüstéremmel kellett megelégednünk.

Kettejük csatája ezzel nem ért véget, a jövőben még biztosan sokszor fognak összecsapni fontos versenyeken. Reméljük mihamarabb revansot veszünk Temelkován. Méltán lehetünk büszkék Réka teljesítményére, hiszen első kiemelthez méltóan a döntőig verekedte magát. Ez a judo szépsége, bárki lehet bajnok, de ugyanolyan eséllyel búcsúzhat az első fordulóban is.

Szorítottunk érted egész évben és megháláltad a bizalmat, köszönjük, hogy ismét dicsőséget szereztél az Atomerőmű Sportegyesület számára. Gratulálunk Réka!

Edzők: Hangyási László, Braun Ákos


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%