Krausz és Veres OB bronzérmesek

2019.11.11, 06:51 Judo
Igazán bővelkedett versenyekben az elmúlt hétvége, hiszen szombaton és vasárnap is küzdöttek az ASE judósai. Győrben rendezték a Serdülő B-, és Junior B fiú korosztály számára kiírt magyar bajnokságot. Mind a serdülők, mind a juniorok között sikerült érmet szereznünk.

A Serdülő B korosztály 45 kg-os súlycsoportjának népes mezőnyében három paksi is szerencsét próbált, de Jakab Barna, Németh Gergő és Száraz Bence is egyaránt első körös búcsúra kényszerült.

Krausz Kornél az utóbbi időszakban igazán kiváló formát mutatott. Egész éves kitartó munkája végre beérett. Három nagyon szép győzelemmel jutott el az elődöntőig az 50 kg-os súlycsoportban. Habár egy pillanatnyi hibát követően nem jött össze a döntőbe jutás, a bronzmeccsen nagyon parázs, harcos mérkőzésen aranypontban elért vazarival sikerült legyőznie nagykőrösi riválisát. Szintén az 50 kg-osok között küzdött Metzger Botond, aki ugyancsak jól kezdett, hisz ő is ippon győzelmekkel jutott a legjobb nyolc közé. Az elődöntőbe jutásért vereséget szenvedett, majd a vigaszágon sem tudott szépíteni, de kicsin múlott az érem közelébe jutás.

A 60 kg-ban versenyző Andorka Kende az első fordulóban elért győzelmének köszönhetően szintén nyolc közé jutott, de azt követően két vereséget jegyzett, így OB hetedikként zárta a versenyt.

A junior B korosztályban Veres Marcell is dobogóra állhatott. A nyolc közé jutásért ugyan vereséget szenvedett az MTK-s Borostól, a vigaszágon viszont tudott szépíteni a Vince Judo Klubból érkező Piedl ellen. A bronzmeccsen, egy maratoni mérkőzésen legyőzte a ceglédi Borsos Kristófot, így ő is OB bronznak örülhetett.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Edzők: Hangyási László, Braun Ákos, Dobai-Krecht László, Csoknyai László, Bor Barna

Verseny neve: Serdülő „B” fiú és Junior „B” fiú Magyar Bajnokság

Verseny helyszíne: Győr

Verseny ideje: 2019.november 9.

 

Paksiak eredményei:

Serdülő B:

III. hely Krausz Kornél -50 kg

VII. hely Andorka Kende -60 kg

Junior B:

III. hely Veres Marcell -90 kg

 

Részletes versenyeredmények:

www.judo.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%