Két nap, kilenc érem

2022.05.23, 09:39 Judo
Pár hét szünet után végre ismét zsúfolt hétvége várt a paksi judósokra.

A legkisebbektől a legnagyobbakig sokan jelentek meg a Paks Város napi felvonuláson, mely a Pollack Mihály utca és Építők útja kereszteződésétől indult és az Atom térig tartott. Szerencsére az idő nagyon kellemes volt, így az ifjú judós palánták is jól bírták a nagy torlódás miatt kissé lassan haladó vonulást. Vidáman integetve érkezett meg a csapat az Atom-térre, majd egy rövid fotózkodás után ért véget a délelőtt.

Mindeközben a győri Olimpiai Sportparkban a Diák A, B és C korú paksi judokák harcoltak az országos diákolimpián. Remekül helyt álltak ifjú reménységeink. Kiss Dalma Klára révén egy ezüstérmet nyertünk, de a többieknek sem lehetett okuk a panaszra. Magyar-Jankovics Rebeka, Dallos Petra, Kalmár-Appelt Áron, Grosan Eric, Ulbert Lujza és Palencsár Péter egyaránt bronzérmet szereztek a diákolimpián. Közülük sokaknak ez volt az első komolyabb megmérettetése és elmondható, hogy jól sikerült a bemutatkozás. Majdnem összejött az éremszerzés Braun Sárának, Farkas Leventének és Hernádi Bencének is, de ők ezúttal nagy csatában ötödikek lettek. Többi reménységünk is jól harcolt, de nem lettek pontszerzők.

Másnap a serdülők és a juniorok vették birtokukba a győri sportkomplexumot, hogy ők is eldöntsék a diákolimpiai érmek, helyezések sorsát.

Mind a serdülőknél, mind a junioroknál sikerült egy-egy bronzérmet szerezni a 60 kilogrammos Tóth Zsombor és az 55 kilogrammban versenyző Jakab Barna révén. Érmeseinken kívül a serdülők között két szép győzelemmel és két vereséggel Kiss Flóra Anna lett még hetedik helyezett.

Többi versenyzőnk, szintén elcsípett egy-egy győzelmet, de ezúttal nem végeztek a legjobb hétben.

Gratulálunk judósainknak!

Külön öröm, hogy minden korosztályban sikerült az éremszerzés, ha az ősszel megrendezendő korosztályos országos bajnokságokon is így szerepelnénk, akkor nem lenne okunk a panaszra.

 

Verseny neve: Diák A, B, C Diákolimpia

Verseny ideje: 2022. május. 21.

Verseny helye: Győr

 

Paksiak eredményei:

Diák C:

III. hely Magyar-Jankovics Rebeka -36 kg

III. hely Dallos Petra -40 kg

III. hely Kalmár-Appelt Áron -36 kg

Diák B:

II. hely Kiss Dalma Klára -36 kg

V. hely Braun Sára -36 kg

III. hely Ulbert Lujza +49 kg

III. hely Grosan Eric -38 kg

V. hely Farkas Levente -41 kg

Diák A:

V. hely Hernádi Bence -38 kg

III. hely Palencsár Péter -60 kg

 

Verseny neve: Serdülő, Junior Diákolimpia

Verseny ideje: 2022. május 22. máj. 23.

Verseny helye: Győr

 

Paksiak eredményei:

Serdülő:

VII. hely Kiss Flóra Anna -57 kg

III. hely Tóth Zsombor –60 kg

Junior:

III. hely Jakab Barna -55 kg