Jógáztak a judosok

2013.03.28, 18:38 Judo


Páger István jógaoktató nagyszerű foglalkozást vezetett a Barátság úti judo teremben. Legjobbjaink- élén Bor Barnával- meglepve tapasztalták, hogy az edzés kicsit korábban ér véget és egy új eddig ismeretlen mozgássorozat kezdődik.

Mindenkinek nagyon jól esett, hogy egy kis relaxálással hanyattfekvésben indult a gyakorlatsor. Az edzéstől fáradtan a srácok ezt jó ötletnek tartották és mindenki lelkesen végezte. Ez idő alatt a mester elmondta mire kell összpontosítani a gyakorlatok alatt, milyen energizáló feladatokra kerül sor.

A relaxálást befejezve máris következtek a nyújtó, lazító, légző gyakorlatok. Fiaink hősiesen végezték a különböző ászana-kat, figyelve a jógi minden szavára, mozdulatára. A folyamatos instrukciók az egyre nehezedő feladatok alaposan megdolgoztatták versenyzőinket. A gyakorlatsor relaxálással zárult, ahol a hullapóz mindenkinek jól esett.

Vélemények a jóga után:

Bor Barna: Nagyon jól esett, a koncentrációs képességeket javítja. Nagyon fontos a nyújtás, lazítás, főleg a mi sportágunkban. Figyeltem a lélegzetvételre, próbáltam összpontosítani a feladatra. Nyilván voltak olyan feladatok is amelyek nem voltak könnyűek de azokat is megpróbáltam példaszerűen végezni. Remélem a foglalkozást hamarosan megismételjük.

Braun Ákos: A gyakorlatok fárasztónak tűntek, egész testemben éreztem a fáradtságot, jól követve a jógi által megszabott érzéseket, mit érezzünk és hol érezzük. A gyakorlatok utáni fáradtság a relaxálásból felállva egy pillanat alatt kellemes, jól eső érzéssé változott, szinte az egész testemben szétáradt. Ezek a nyújtó, energetikai és koncentrációs gyakorlatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy ma valaki eredményes lehessen az élsportban.

Köszönjük a  testet-lelket megmozgató foglalkozást, az útmutatást, reméljük, hogy a sok hasznos tanács és a gyakorlás  versenyzőink javára válik.

{morfeo 149}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%