Izraeli ismétlés

2022.02.18, 08:11 Judo
A tavalyi évhez hasonlóan idén is Grand Slam bronzéremnek örülhetett Pupp Réka Tel Avivban.

52 kiogrammos Eb bronzérmes, olimpiai ötödik helyezett kiválóságunk a legjobb nyolc közé jutásért az izraeli Raab-bal küzdött és földharcban végig dominálta a mérkőzést. Végül karpréses leszorítással fejezte be a meccset. Következett a lengyel Kaletta. A kellemetlen stílusú, balos felállású ellenfelet egy látványos belsőcombbal sikerült legyőzni és ezzel már az elődöntőben is találta magát Réka.

A japán judósok mindig magas színvonalat képviselnek, így a junior világbajnok Takeda sem bizonyult könnyű falatnak. Nagy iramban kezdett és akciódús judóját a mi sportolónknak kiosztott shidó büntetésekkel díjazta a vezető bíró. Aranypontban viszont Réka kapcsolt egy magasabb fokozatba, ezért is volt meglepő számunkra, hogy mégis ő kapta a harmadik intését és ezzel a bronzmeccsre készülődhetett a döntő helyett.

A dobogóért zajló találkozóra nagyon szépen felszívta magát klasszisunk, ahol az üzbég ázsia bajnok Keldiyorovával nézett farkasszemet. Az üzbégek nagyon készülődnek az ez évi világbajnokságra, melynek ők lesznek a házigazdái, így Keldiyorova is szeretett volna éremmel hangolódni a nagy eseményre. Aranypontig húzódott a mérkőzés, de a rendes küzdelmi időben már két intés szerepelt az üzbég oldalon. Érdemes volt várni a Golden Score-ig, mert Réka kis puhatolózás után egy oktatófilmbe illő nagy belső horogdobással ipponra dobta ellenfelét. Ezzel a csodálatos akcióval ismét Grand Slam dobogós lett Izraelben.

Gratulálunk! Betartotta ígéretét, miszerint idén is minden versenyen, ahol tatamira lép, éremért fog harcba szállni.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%