Ismét diákolimpia, ismét érmek

2018.05.22, 13:01 Judo
A május hónap hagyományosan az utánpótlás korosztály diákolimpiáinak megrendezését jelenti. Nem volt ez másképp idén sem, hisz a múlt hétvégi szombathelyi Diák C diákolimpia után ezúttal Zalaegerszegen rendezték meg e rangos viadalt a Diák A és Diák B korosztályos judósok számára. A paksi fiatalok két bronzérmet, egy ötödik - és egy hetedik helyet szereztek az erős mezőnyben.

A Diák B 55-kg-os Czibula Bernát megerősítette mindenkiben, hogy a tavalyi, szintén diákolimpiai bronzérme nem a véletlen műve volt, hisz csak az elődöntőben tudták megállítani. A harmadik helyért kiélezett küzdelemben, de végig magabiztosan harcolva szerezte meg a bronzérmet. Petrik Hanna akár a végső győzelemre is esélyes lehetett volna, hiszen vazarival legyőzte a későbbi aranyérmest, de a körmérkőzés során lezajló körbeverésnek köszönhetően ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott.

Nagyon büszkék vagyunk Száraz Zente ötödik helyére, mert kirobbanó formában gyalogolt el az elődöntőig, ahol a későbbi aranyérmes ezúttal jobbnak bizonyult. Sajnos a harmadik helyért sem volt Fortuna kegyeltje Zente, mert egy időben a mérkőzés lejártával esett el egy kontratechnikából. Mindenképpen biztató ez az ötödik hely a jövőre nézve, csakúgy, mint Kovács Dorina hetedik helyezése. A többi judósunknak ezúttal nem jött össze a pontszerzés, de derekasan helyt álltak.

Verseny: Diák A-B fiú-lány országos Diákolimpia

Verseny helye: Zalaegerszeg

Verseny ideje: 2018.05.19.

       

Paksiak eredményei:

Diák B:

III. hely Czibula Bernát 55 kg

VII. hely Kovács Dorina +49 kg

Diák A

III. hely Petrik Hanna 32 kg

V. hely Száraz Zente 35 kg

Edzők: Dobai László, Péri Balázs, Kanczler István

Részletes versenyeredmények:

http://judo.hu/verseny-adatlap?id=568