Hornyánszki Lilla újabb OB érme

2018.11.26, 16:54 Judo
Siklós adott otthont az ez évi serdülő A korosztály országos bajnokságának.

Csakúgy, mint két héttel ezelőtt, Debrecenben ismét négy paksi judós harcolta ki, hogy bronzéremért küzdhessen és pontosan ugyanúgy alakult a végső sorrend is, hiszen három judosunk ötödik helyen végzett. Hornyánszki Lilla viszont remekül koncentrált a bronzmeccsen, és két látványos akcióval megszerezte idei második OB érmét. Néhány héttel ezelőtt az ifjúsági B korcsoportban tudott ezüstérmet nyerni és ezt fejelte meg egy serdülő bronzéremmel.

Első meccsén hatalmas csatában, aranypontban intéssel kapott ki a BM Kano Judo SE színeiben versenyző Szabó Karolinával szemben. A vigaszágon viszont három ippon győzelmével bizonyította, hogy jelenleg a hazai női 40 kilogramm egyik legjobbja. Reméljük, jövőre az ifik közé lépve már a nemzetközi porondon is bemutathatja kimagasló képességeit.

Szabó Rita egy értékes ötödik hellyel búcsúzott a serdülő korosztálytól. A harmadik helyért való küzdelem során sajnos egy pillanatnyi kihagyás elég volt a vereséghez. A még diákkorú Petrik Hanna derekasan helytált a serdülők között. Nagy küzdeni akarása ezúttal egy ötödik helyre volt elegendő. Rendkívül büszkék lehetünk az első éves serdülő és nagy jövő előtt álló Tóth Barnára, aki szintén egy kicsivel csúszott le a dobogóról, ezzel ő is megismételte a serdülő B-sek között szerzett magyar bajnoki ötödik helyét.

Rajtuk kívül Száraz Csenge, a diák A korosztályú Németh Gergő és Tengölics Tamás lettek hetedikek a legrangosabb hazai korosztályos megmérettetésen.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Edzők: Dobai László, Kanczler István

Verseny neve: Serdülő fiú-lány Országos Bajnokság

Verseny helyszíne: Siklós

Verseny ideje: 2018. november 24.

 

Paksiak eredményei:

Serdülői lány:

V. hely Petrik Hanna Zsófia -36 kg

III. hely Hornyánszki Lilla -40 kg

VII. hely Száraz Csenge -44 kg

V. hely Szabó Rita -63 kg

 

Serdülő fiú:

V. hely Tóth Barna -40 kg

VII. hely Németh Gergő -40 kg

VII. hely Tengölics Tamás +81 kg

 

Részletes eredmények: http://judo.hu/verseny-adatlap?id=637