Győri évadnyitó

2018.01.22, 06:54 Judo
Az elmúlt hétvégén, szombaton az edzők és bírók, vasárnap a versenyzők foglalták el a Győri Olimpiai Sportközpontot.

Természetesen a paksi edzőkollektíva sem hiányozhatott a szombati edzői - és bírói szemináriumról, melynek talán legfontosabb eleme a délután tartott szabályváltozások ismertetése volt. Mindezeket megelőzően értékelések hangzottak el a tavalyi évről és egy tartalmas előadást is halhattak a dopping veszélyeiről a paksi trénerek.

Másnap a junioroké és felnőtteké volt a főszerep. Csoknyai László a tavalyi év legjobb judósához méltóan magabiztos versenyzéssel utasította maga mögé a 81-kg-os súlycsoport harcosait. Ezúttal főleg az állóképességével múlta felül riválisait és négy meccséből kettőn is aranypontban volt eredményes. Csoki a döntőben nagy fegyverét a karpréses leszorítást alkalmazta immár sokadik alkalommal.

Másik három indulónk közül a 66 kg-os Bognár Péter egy győztes meccs után megsérült a második fordulóban, így logikusnak tűnt, hogy egy nagyobb probléma elkerülése érdekében visszalépjen a további küzdelmektől. Ezzel a hetedik helyen végzet. Két fiatalunknak, Veres Marcelnek és Dobai Dominiknak ezúttal egy-egy mérkőzés jutott.

Gratulálunk az aranyéremhez és a pontszerző helyhez!

Edzők: Hangyási László és Braun Ákos

 

Részletes eredmények itt:

http://judo.hu/verseny-adatlap?id=557