Ezüstös juniorok

2018.06.12, 14:21 Judo
Az elmúlt hétvégén Győrben rendezték meg a junior korosztály számára kiírt országos diákolimpiát, amelyen a paksi judósok két ezüstérmet és egy hetedik helyet szereztek.

Az utolsó éves ifi Veres Marcell a 81 kg-os súlycsoportban két vazariból szerzett ippon győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol szintén eredményes volt, ipponnal jutott a döntőbe. A végső összecsapáson nagy csatában maradt alul szatymazi ellenfelével szemben.

Kerepesi Amira még csak másodéves ifjúsági korú, így különösen figyelemre méltó, hogy a juniorok között sikerült diákolimpia ezüstöt szereznie. Első két mérkőzésén vetődéses kardobásokból és kaszáló gáncsból dobott vazarikat, ipponokat és a döntőben is vazari előnyt szerzett nagy fegyverével. Sajnos az akció után ellenfele földharcban leszorítással fordította meg a meccset, így maradt az ezüstérem, de nincs ok a búslakodásra.

Dobai Dominik az első fordulóban dobással és intésekkel diadalmaskodott, a folytatásban viszont vazarival, a vigaszágon pedig intéssel veszített, így a hetedik helyen végzett.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Verseny neve: Junior Férfi-Női Diákolimpia

Verseny helye: Győr, Olimpiai Sportpark

Verseny ideje: 2018.06.09

 

Paksiak eredményei:

II. hely Kerepesi Amira 78 kg

II. hely Veres Marcell 81 kg

VII. hely Dobai Dominik 73 kg

Edzők:

Hangyási László, Braun Ákos, Dobai László