Egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokság a dél-koreai Szuvonban

2006.12.18, 00:29 Judo
Egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokság a dél-koreai Szuvonban Bor Barna aranyérmesNagy magyar sikerrel kezdődött az egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokság a dél-koreai Szuvonban: a nehézsúlyban (+100 kg) Bor Barna aranyérmet szerzett, míg a 100 kilós Hadfi Dániel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.A Paksi Atomerőmű SE ifjú kitűnősége néhány napja Moszkvában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot, s ezzel azt a ritka bravúrt hajtotta végre, hogy eddig valamennyi korosztályban eljutott az Eb-aranyig: töretlen fejlődését jelzi, hogy 2002-ben ifjúsági, 2004-ben junior, 2006-ban pedig U23-as kontinensbajnok lett! Bor Barna valamennyi ellenfelét legyőzte, ráadásul egyetlen mérkőzésén sem töltött öt percet a tatamin. Görög, kínai és dél-koreai ellenfelét egyaránt ipponnal győzte le, majd a fináléban a 27 esztendős, korábbi junior Eb-ezüstérmes litván Paskevicius is hasonló sorsra jutott.Braun Ákos aranyérmesFolytatódtak a magyar sikerek az egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokságon a dél-koreai Szuvonban: Braun Ákos (73 kg) aranyérmet szerzett.Braun Ákos a paksi Atomerőmű SE kitűnősége, akit tavaly világ- és Európa-bajnoki címe után az év hazai sportolójának - és az év európai dzsúdósának - választottak meg, egy Fülöp-szigeteki ellenfél után a vb-harmadik lengyel Krzysztof Wilkomirskin keresztül jutott be az elődöntőbe, ahol ipponnal verte a francia Ahmed Ould Saidot. A fináléban - harmadszor is hosszabbításos meccsre kényszerülve - bírói döntéssel győzte le a japán Narita Jaszutakát.Webszemle:- Koreába utazik az egyetemi válogatott - Judoinfo online - Főiskolai cselgáncs-vb: Bor Barna aranyérmes - Index.hu oldalán - Braun Ákos arany-, Baczkó Bernadett ezüstérmes - Hiradó online - Bor Barna világbajnok! - NSA online - Bor Barna egyetemi világbajnok! - Judoinfo online - Bor Barna végigverte a világot - Judoinfo online- Főiskolai cselgáncs-vb: Bor Barna arany-, Hadfi Dániel bronzérmes - NemzetiSport

Egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokság a dél-koreai Szuvonban 

Bor Barna aranyérmes

Nagy magyar sikerrel kezdődött az egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokság a dél-koreai Szuvonban: a nehézsúlyban (+100 kg) Bor Barna aranyérmet szerzett, míg a 100 kilós Hadfi Dániel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Paksi Atomerőmű SE ifjú kitűnősége néhány napja Moszkvában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot, s ezzel azt a ritka bravúrt hajtotta végre, hogy eddig valamennyi korosztályban eljutott az Eb-aranyig: töretlen fejlődését jelzi, hogy 2002-ben ifjúsági, 2004-ben junior, 2006-ban pedig U23-as kontinensbajnok lett! 

Bor Barna valamennyi ellenfelét legyőzte, ráadásul egyetlen mérkőzésén sem töltött öt percet a tatamin. Görög, kínai és dél-koreai ellenfelét egyaránt ipponnal győzte le, majd a fináléban a 27 esztendős, korábbi junior Eb-ezüstérmes litván Paskevicius is hasonló sorsra jutott.

Braun Ákos aranyérmes

Folytatódtak a magyar sikerek az egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokságon a dél-koreai Szuvonban: Braun Ákos (73 kg) aranyérmet szerzett.

Braun Ákos a paksi Atomerőmű SE kitűnősége, akit tavaly világ- és Európa-bajnoki címe után az év hazai sportolójának - és az év európai dzsúdósának - választottak meg, egy Fülöp-szigeteki ellenfél után a vb-harmadik lengyel Krzysztof Wilkomirskin keresztül jutott be az elődöntőbe, ahol ipponnal verte a francia Ahmed Ould Saidot. A fináléban - harmadszor is hosszabbításos meccsre kényszerülve - bírói döntéssel győzte le a japán Narita Jaszutakát.

Webszemle:

- Koreába utazik az egyetemi válogatott - Judoinfo online
- Főiskolai cselgáncs-vb: Bor Barna aranyérmes - Index.hu oldalán
- Braun Ákos arany-, Baczkó Bernadett ezüstérmes - Hiradó online
- Bor Barna világbajnok! - NSA online
- Bor Barna egyetemi világbajnok! - Judoinfo online
- Bor Barna végigverte a világot - Judoinfo online
- Főiskolai cselgáncs-vb: Bor Barna arany-, Hadfi Dániel bronzérmes - NemzetiSport


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%