Eb és Ob bronzérmek

2022.11.28, 08:59 Judo
Mint ahogy azt már év vége tájékán megszokhattuk, idén is felkérte Pupp Rékát egy európai top judoklub, hogy képviselje színeit a Klubcsapatok Európa bajnokságán. Ezúttal a portugál Sporting Lisboa e Benfica jelentkezett 52 kilogrammos klasszisunkért és Réka igazán meghálálta a bizalmat.

A georgiai Goriban megrendezett versenyen a portugál bajnok csapat bejutott az elődöntőbe, melyhez Réka két győzelemmel járult hozzá. Először visszavágott a világbajnoki vereségért a mongol Bishreltnek, aki ezúttal francia csapatban küzdött. A négy közé jutásért a spanyol Valenciában harcoló Perez Box ellen láthattunk egy látványos karfeszítést háromszoros Grand Slam győztesünktől. Habár az elődöntőben és a bronzmeccsen nem sikerült győzni a brit Giles és a koszovói Krasniqi ellen, a csapat végül mégis bronzéremnek örülhetett. Réka az előző évekhez hasonlóan idén is klubcsapat Eb dobogón állhatott. Gratulálunk ehhez a remek teljesítményhez!

Ifjúsági judósaink ugyanezen a hétvégén az UTE judocsarnokában léptek tatamira, hogy harcba szálljanak a III. osztályú Felnőtt Országos Bajnokság érmeiért.

Krausz Kornél 60 kilogrammban szép földharcgyőzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol két vazaris verséget szenvedett. A bronzmeccsen gyönyörűen koncentrált és látványos hajítással dobta ipponra ellenfelét, ezzel megszerezve a bronzérmet.

Metzger Botond is lehengerlően kezdett a 66 kilósok között. Egy fojtás, egy karfeszítés és máris az elődöntőben volt. Sokáig kiélezett harcot vívott a döntőbe jutásért, de végül az aranypontban ellenfele vazarit dobott. Botond a bronzcsatában újra földharcban jeleskedett és fojtással fejezte be a találkozót, így ő is érmesként zárt.

Komlósi Csongor a 81 kilogramban harcolt és egy igazán kemény, szoros meccsen vazari hátrányból kiegyenlített, vetődéses kardobással. Csongor ismét megvillant, ami újabb vazarit ért. Sajnos a második dobás során vállsérülést szenvedett. Hiába győzött, nem tudta folytatni a küzdelmeket.

Óriási gratuláció a fiataloknak, igazán derekasan helyt álltak a felnőttek mezőnyében.