Diadal Oroszországban

2017.05.22, 20:46 JudoÉlversenyzőink Jekatyerinburgban vettek részt a „soros” Grand Slam-en, ahol is Cirjenics Miki legjobb formáját hozva az I. helyen végzett. Erőnyerőként kezdte a versenyt, majd következett grúz riválisa, akin átjutva francia versenyző állta útját a négy közé jutásért. A négy között lett versenyzőt legyőzve jutott a döntőbe. Itt a hazaiak judosa várt Mikire, akin előbb egy waza-arit dobott, majd egy újabb waza-ari után leszorította és karját megfeszítve ippon győzelmet aratott. Régóta várjuk Mikitől a hasonló jó szereplést, most fényesre sikeredett az érem és reméljük, hogy jó folytatása következik a jekatyerinburgi sikernek.
A nehézsúlyú Bor Barna az V. helyet szerezte meg, kicsit elfáradt a bronzmérkőzésre és egy figyelmetlenség következtében mongol riválisa legyőzte. Biztató volt a nap folyamán, hogy szép dobásokat mutatott be és neves ellenfelet is legyőzött.
Pupp Réka a VII. helyen végzett, első mérkőzésén legyőzte a 2012-es olimpiai bajnokot, de a nagyon nehéz sorsolás nem segített az előrébb jutásban, így a VII. helyen zárta a versenyt.
Csoknyai László egy gyönyörű győzelemmel kezdte a versenyt, de sajnos egy váratlan vereség véget vetett a viadalnak.

Gratulálunk Hangyási László mesteredzőnek és tanítványainak.


Verseny:        Grand Slam
Verseny helye:    Jekatyerinburg
Verseny ideje:    2017. május 20-21.

I.    Cirjenics Miklós    100 kg
V.    Bor Barna        +100 kg

Edző:     Hangyási László

Keszthelyi László