Csoknyai arany a Magyar Kupán

2019.02.11, 09:49 Judo
Minden színű éremből szereztek egyet a paksi felnőtt versenyzők a hétvégi Magyar Kupán.

Windischmann Bence a 73 kg-os súlycsoportban három ippon győzelem után, egészen a döntőig menetelt, ott viszont a fiatal ceglédi Ócsai Sándor megállította, így maradt az ezüstérem. A kezdeti fogásharc után először vazaari előnyt szerzett a ceglédi judós, majd sikerült egy újabbat elérnie Bence ellen.

Egy súlycsoporttal feljebb Akkerman Gergely és Veres Marcell lépett tatamira a 81 kg-ban. Gergő habár első mérkőzésén vereséget szenvedett a Vasas judósa Sárhegyi ellen, a vigaszágon viszont szép győzelmeket aratva került bronzérem a nyakába. A bronzmeccsen a kecskeméti Illés ellen leszorításból vazaarit ért el. Ugyanebben a súlycsoportban Veres Marci a 7. helyen végzett. Első fordulós vereségét követően egy győzelmet és egy vereséget jegyzett ezen a napon.

Az ezúttal a 90 kg-osok között induló Csoknyai Lászlónak sikerült a legfényesebb érmet megszereznie, hiszen három ippon győzelmével jelezte, hogy nemcsak a 81 kg-osok között volt kiváló judós. A döntőben az RHDSE-s Nerpel Richárdnál bizonyult jobbnak egy kisbelső ledöntéssel. Laci az aranyig vezető út során felvonultatta kedvenc technikáit, a válldobást, a kisbelső horgot és természetesen a „krokodil” becenévre hallgató kedvencét, a karpréses leszorítást is.

Szabó Annának az évadnyitó ezüstérme után, most nem sikerült érmet nyernie. Egy nyitó győzelem után, két vereséget szenvedett, így lemaradt a dobogóról.

Három érmünknek és két pontszerző helyezésünknek köszönhetően a 4. helyen végeztünk a Magyar Kupa összesített csapatversenyében.

Gratulálunk érmeseinknek és pontszerzőinknek.

Edzők: Hangyási László, Braun Ákos

Verseny neve: Magyar Kupa

Verseny ideje: 2018.02.09.

Verseny helyszíne: Cegléd

 

Paksiak eredményei:

V. hely Szabó Anna -63 kg

II. hely Windischmann Bence -73 kg

III hely Akkerman Gergely -81 kg

VII. hely Veres Marcell -81 kg

I.hely Csoknyai László -90 kg