Családi edzőtábor

2020.04.27, 09:13 Judo
A Tóth név igen jól cseng judós berkekben és a híres névrokonaik nyomdokaiban egy ASE-s sportoló család is igyekszik folytatni a hagyományokat.

Tóth József a családfő egykor maga is a judo nemes művészetét űzte és három fiának sikerült átörökítenie a sportág szeretetét. A családfő mellett társa, az anyuka Betti is óriási judo szakértővé vált az évek folyamán és nincs olyan közvetítés, hogy ne ülne ott az egész família a tv képernyők előtt, hogy együtt szurkoljanak a magyar sportsikerekért.

A legidősebb fiú Dániel már jó pár évet lehúzott az ASE színeiben és nem egy ellenfelének keserítette meg az életét rangos hazai- és nemzetközi versenyeken. A két ifjabb testvér Barna és Zsombor már korosztályos országos bajnokságokon, diákolimpiákon és magyar kupákon is dobogóra léphettek a nemzetközi sikerek mellett.

Vajon mit tesz egy ilyen sportos család, ha megáll a hazai judós élet? Természetesen edzenek tovább!

A hatalmas dunakömlődi családi ház és udvara az utóbbi időben sportcentrummá alakult és az otthoni erősítő eszközök mellett még a saját mini dojóban, tatamin is tudnak gyakorolni a fiatalok. A közös földharcokra a paksi öregfiúk csapatát erősítő apuka is be szokott állni és egyelőre még sok borsot tör a három fiú orra alá, de elmondása szerint meg vannak számlálva a napjai, már, ami a földharc győzelmek arányát illeti. Kezdenek a fejére nőni a srácok. Futásban pedig már le is hagyják a jó karban lévő édesapát. Különböző, változatos lehetőségeket rejt magában a gyönyörű kömlődi hegyes-dombos táj, ahová pár perc futás után jutnak el. A futóadag általában 5-8 km, és a sokszor sípálya meredekségű dombok igazán felpörgetik a pulzust. Dani, Barni és Zsombi egyaránt lendületesen futnak fel a környék egyik legmeredekebb, több száz méteres emelkedőjére. A három judós palánta, hétről hétre igyekszik Braun Ákos kihívásait is maradéktalanul teljesíteni.

A Tóth család tisztában van vele, hogy nagyon szerencsések, hiszen az otthon töltött időszakban is komplex edzést tudnak végezni. Manapság keveseknek adatik meg, hogy nemcsak az otthoni erősítés és az állóképességi munka megoldott, hanem judo edzéseket is tudjanak végezni, kiváló partnerekkel. Persze ezek csak lehetőségek, élni is tudni kell velük!

Annak ellenére, hogy remekül érzik magukat otthon, azért már ők is várják, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba és tovább folytassák eddigi kiváló szereplésüket, hiszen a Tóth név sikerekre kötelez!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%