Cirjenics Miklós hetedik lett a budapesti Grand Slam-en

2020.10.28, 07:17 Judo
Két paksi olimpiai aspiránsunk az elmúlt hétvégén végre igazán nívós megmérettetésen tudott harcolni az olimpiai pontokért, ráadásul itthon, a Papp László Sportarénában léphettek szőnyegre kiválóságaink.

Hatalmas nemzetközi érdeklődés övezte a rendezvényt, hiszen négy kontinens, 61 országának 405 versenyzője állt rajthoz a három versenynap során. Az extrém szigorú versenyrendezés sem szegte kedvét az indulóknak, mert hosszú hónapok óta ez volt az első igazán kiemelkedő világesemény a World Tour sorozatban.

52 kg-os indulónk, Pupp Réka a moldáv Blanaruval kezdett az első fordulóban. A moldáv ellenfél igen veszélyesnek bizonyult, de versenyzőnk végig kézben tartotta a mérkőzést és az aranypontban sikerült vazarit szereznie egy kis külső ledöntésből. A legjobb nyolc közé jutásért a francia Gneto-t kellett volna legyőzni. A kellemetlen stílusú junior vb bronzérmes ellenfél vazari előnyt szerzett egy hátsógáncsból és Réka hiába próbált meg mindent, nem sikerült kiegyenlítenie, így a legjobb 16 között búcsúzott.

A zárónapon a 100 kg-osok között Cirjenics Miklósért szoríthattunk. Miután gyönyörű fojtásból sikerült revansot vennie korábbi legyőzőjén az ukrán Savytskiy-n, a nagyon kemény azeri Kotsoiev következett. Az azerbajdzsáni judós először vazari előnyt szerzett, de szerencsére Miki lábszárátforgatásból megfordította a meccset, és ipponra dobta vetélytársát. Ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a regnáló világbajnok portugál Fonseca várta. Ezúttal a portugál klasszis összpontosított jobban és két vazarival lépett a legjobb négy közé. Miki a vigaszágon nagyon motiváltan harcolt a kanadai Elnahas ellen földön és állásharcban is veszélyeztette, de végül egy befordulásnál ütemből mögé lépett a juharleveles judós és ezzel ő harcolta ki a bronzmeccs lehetőségét. Így sem kell szomorkodnunk, hiszen a Grand Slam tornákon a hetedik helyért is 260 pont jár, és ezzel Miki tovább szilárdította olimpiai ranglistás helyzetét.

Reméljük az Európa bajnokságig sikerül kiküszöbölni a nüánsznyi hibákat mindkét versenyzőnknek és remek formában fogják várni a kontinensviadalt.