Anderkó magyar bajnok, Pálszabó ezüstérmes

2019.12.11, 12:48 Judo
Feltették a pontot az I-re Péri Balázs tanítványai, hiszen egész éves remek szereplésüket országos bajnoki érmekkel és helyezéssel koronázták meg.

Anderkó Bence el tudta viselni az esélyesség terhét, és az egész versenynap során magabiztos győzelmekkel menetelt a 45 kg-os súlycsoport döntőjéig, ahol gyönyörű, nagyívű akcióval dobta ipponra nagyatádi riválisát. Ezzel méltán lett a súlycsoport országos bajnoka.

Pálszabó Levente néhány dekával átesett a 42 kg-osok közé, de nem jött zavarba. Érett, taktikus judóval és szintén látványos akciókkal beverekedte magát az OB döntőbe, ahol ugyan egy pillanatnyi kihagyást követően vereséget szenvedett, de nagyon büszkék vagyunk bajnoki ezüstjére.

Nagy-nagy dicséret illeti a 27 kg-os Molnár Ákost is, akit hogyha nem sújtott volna egy egész héten át tartó betegség, valószínűleg ő is OB érmes lehetne. Így is kevésen múlott, hogy nem lett meg a dobogó, de magyar bajnoki ötödik helye jelzi, hogy a jövőben még sok örömet fog szerezni nekünk.

Szívből gratulálunk ennek a fiatal reményteljes csapatnak, akik már az első versenyző évükben ilyen gyönyörű sikereket értek el. Reméljük ez a lendület és lelkesedés még nagyon sokáig ki fog tartani. Ahogy a mondás tartja: „a jó kezdet fél siker”. Természetesen gratulálunk a sikerkovácsnak, „Balázs bá”-nak is!

 

Verseny neve: Diák C Országos Bajnokság

Verseny ideje: 2019. november 30.

Verseny helye: Mórahalom

 

Paksiak eredményei:

V. helyezés Molnár Ákos -27 kg

II. helyezés Pálszabó Levente -42 kg

I.helyezés Anderkó Bence László -45 kg

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%